Gelato je Italijanska ledena poslastica, slična sladoledu. Suštinska razlika je da je gelato punijeg ukusa i kremastije strukture, jer je proces proizvodnje na nižim temperaturama i duže traje. Gelato se priprema od prirodnih sirovina, sadrži manji procenat šećera i priprema se bez jaja. Sam gelato sadrži mnogo manje vazduha u sebi, samim tim je svaki zalogaj bogatog ukusa.

Za razliku od Gelata, sorbe se priprema bez mleka. Za pripremu kvalitetnih sorbea, koriste se ceđeni sokovi i sveže voće kako bi se postigao intenzivan, jak ukus. Umesto šećera se koriste prirodne fruktoze, samim tim su pogodniji za osobe koje konzumiraju jela sa manje šećera.

U našem restoranu gostima su dostupne porcije od 240g kao i veća pakovanja od 1kg po porudžbini.

Specijalni Gelato

  • Fererro
    lešnik, čokolada
  • Raffaello
    kokos, badem
  • Žerbo
    orah, čokolada, kajsija
  • Čunga lunga
    žvaka
  • Pistać 100% Kerman
    sa tostiranim pistaćima
  • Spekulas
  • Banana i Oreo keks
  • Kokica i karamela
  • Mak Brownie
    sa suvim grožđem
  • Gelato dana
    proverite sa konobarom

Standardni Gelato

  • Mlečna čokolada
    lešnik, čokolada
  • Sutlijaš sa cimetom
    Med, smokva
  • White lady
    Belgijska bela čokolada, kranč malina
  • Jogurt – amarena trešnja
  • Burbon vanila
  • Medeno srce pomorandža
  • Kapri
    Čokolada, jagoda
  • Plazma

Sorbe (vegan)

  • Jagoda i hibiskus
  • Dinja
  • Borovnica i nar
  • Malina i jasmin
  • Šumsko voće
  • Mango i marakuja
    passion fruit
  • Belgijska čokolada
    tamna čokolada 76%

Prelivi

  • Belgijska čokolada
    iz „čokoladne fontane“
  • Amarena
    divlje trešnje

Kovač

domaći deserti, kolači i torte

Domaći deserti

  • Mak brownie
    Kolač od čokolade, nadev sa makom, mus od vanile, sladoled
  • Nugat
    Kolač od tri vrste lešnika i belgijske mlečne čokolade, hrskava kora, sladoled
  • Spekulas
    Lagani mus sa čajnim keksom, Spekulas kranč keks, sladoled
  • Raffaello
    Mus od bele čokolade i badema, hrskavo punjenje od kokosa, kranč keks i sladoled
  • Čokoladni lava cake – Sufle
    Kremasti kolač od čokolade, sos od šumskog voća, sladoled
  • Raw cake od borovnice
    Veganski sirovi kolač bez šećera i glutena
  • Mille Feuille mak i višnja
    Krem od domaćeg mleka, hrskave slatke lisnate kore, sos od višanja, divlje amarena trešnje
  • Mille Feuille vanilla i sezonsko voće
    Krem od Burbon vanille, hrskave slatke lisnate kore, sos od crvenog voća, sveže sezonsko voće
  • Cherry rapsodija
    Čokoladni mufin, sos od višanja, badem krem od tapioke i čia semena
  • Burst
    Mus od bele čokolade, krem od pistaća, preliv od malina, sladoled
  • Rosberito
    Mus od burbon vanille, nutela, sos od malina, ananas, hrskave kore sa orasima i lešnicima

Specijalni deserti

  • Tiramisu
    Italijanski Mascarpone mus, piškote, espresso preliv, hrskava čokolada
  • Zmajevo gnezdo
    Kolač po kome je naš restoran prepoznatljiv širom Srbije! Zmajevo Jaje od tri sloja pistaća sa belom čokoladom, punjeno sa mangom i marakujom, zmajevo gnezdo od hrskavog kadaifa, pistaća i kompota od manga
  • Black Forest
    Mus od belgijske mlečne čokolade, borovnica, karamela, sladoled od borovnice, krem sa wasabi renom i borovnicom, hrskavi kikiriki

Palačinke

  • Palačinke sa eurokremom i plazmom
  • Palačinke sa nutelom i bananom
  • Palačinke sa eurokremom, sos od višanja, sladoled

Take away – Torte 1.200g / Novo u ponudi!

  • Nugat
  • Raw cake borovnica
  • Burst