Gelato je Italijanska ledena poslastica, slična sladoledu. Suštinska razlika je da je gelato punijeg ukusa i kremastije strukture, jer je proces proizvodnje na nižim temperaturama i duže traje. Gelato se priprema od prirodnih sirovina, sadrži manji procenat šećera i priprema se bez jaja. Sam gelato sadrži mnogo manje vazduha u sebi, samim tim je svaki zalogaj bogatog ukusa.
Za razliku od Gelata, sorbe se priprema bez mleka. Za pripremu kvalitetnih sorbea, koriste se ceđeni sokovi i sveže voće kako bi se postigao intenzivan, jak ukus. Umesto šećera se koriste prirodne fruktoze, samim tim su pogodniji za osobe koje konzumiraju jela sa manje šećera.
U našem restoranu gostima su dostupne porcije od 240g kao i veća pakovanja od 1kg po porudžbini.
Specijalni Gelato
- Fererro
lešnik, čokolada - Raffaello
kokos, badem - Žerbo
orah, čokolada, kajsija - Čunga lunga
žvaka - Pistać 100% Kerman
sa tostiranim pistaćima - Spekulas
- Banana i Oreo keks
- Kokica i karamela
- Mak Brownie
sa suvim grožđem - Gelato dana
proverite sa konobarom
Standardni Gelato
- Mlečna čokolada
lešnik, čokolada - Sutlijaš sa cimetom
Med, smokva - White lady
Belgijska bela čokolada, kranč malina - Jogurt – amarena trešnja
- Burbon vanila
- Medeno srce pomorandža
- Kapri
Čokolada, jagoda - Plazma
Sorbe (vegan)
- Jagoda i hibiskus
- Dinja
- Borovnica i nar
- Malina i jasmin
- Šumsko voće
- Mango i marakuja
passion fruit - Belgijska čokolada
tamna čokolada 76%
Prelivi
- Belgijska čokolada
iz „čokoladne fontane“ - Amarena
divlje trešnje
Kovač
domaći deserti, kolači i torte
Domaći deserti
- Mak brownie
Kolač od čokolade, nadev sa makom, mus od vanile, sladoled - Nugat
Kolač od tri vrste lešnika i belgijske mlečne čokolade, hrskava kora, sladoled - Spekulas
Lagani mus sa čajnim keksom, Spekulas kranč keks, sladoled - Raffaello
Mus od bele čokolade i badema, hrskavo punjenje od kokosa, kranč keks i sladoled - Čokoladni lava cake – Sufle
Kremasti kolač od čokolade, sos od šumskog voća, sladoled - Raw cake od borovnice
Veganski sirovi kolač bez šećera i glutena - Mille Feuille mak i višnja
Krem od domaćeg mleka, hrskave slatke lisnate kore, sos od višanja, divlje amarena trešnje
- Mille Feuille vanilla i sezonsko voće
Krem od Burbon vanille, hrskave slatke lisnate kore, sos od crvenog voća, sveže sezonsko voće - Cherry rapsodija
Čokoladni mufin, sos od višanja, badem krem od tapioke i čia semena - Burst
Mus od bele čokolade, krem od pistaća, preliv od malina, sladoled - Rosberito
Mus od burbon vanille, nutela, sos od malina, ananas, hrskave kore sa orasima i lešnicima
Specijalni deserti
- Tiramisu
Italijanski Mascarpone mus, piškote, espresso preliv, hrskava čokolada - Zmajevo gnezdo
Kolač po kome je naš restoran prepoznatljiv širom Srbije! Zmajevo Jaje od tri sloja pistaća sa belom čokoladom, punjeno sa mangom i marakujom, zmajevo gnezdo od hrskavog kadaifa, pistaća i kompota od manga - Black Forest
Mus od belgijske mlečne čokolade, borovnica, karamela, sladoled od borovnice, krem sa wasabi renom i borovnicom, hrskavi kikiriki
Palačinke
- Palačinke sa eurokremom i plazmom
- Palačinke sa nutelom i bananom
- Palačinke sa eurokremom, sos od višanja, sladoled
Take away – Torte 1.200g / Novo u ponudi!
- Nugat
- Raw cake borovnica
- Burst